Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τις εξαιρετικές διακρίσεις δύο μαθητριών μας στον φετινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικών.
✨ Η Μελίνα Γιουβαννούδη (10a) τιμήθηκε με βραβείο σε επίπεδο περιφέρειας (Landespreis).
✨ Η Δέσποινα Ασμανίδου (11a) απέσπασε βραβείο σε ομοσπονδιακό επίπεδο (Bundespreis).
Στο μάθημα των Εικαστικών με τον κ. Michael Wagener δημιουργήθηκαν έργα με έντονο κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο:
Η Μελίνα εμπνεύστηκε από το έργο του Umberto Boccioni «La Strada entra nella casa» και προσέγγισε το θέμα «Η βία δεν είναι επιλογή». Το έργο της αναδεικνύει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, η οποία απειλείται από τους πολέμους της εποχής μας, με ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Δέσποινα διερεύνησε το θέμα της ελευθερίας της σκέψης και του κινδύνου χειραγώγησής της. Το έργο της, μια εκφραστική ασπρόμαυρη σύνθεση, βασίζεται σε ένα πορτρέτο που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, συνδυάζοντας σύγχρονη τεχνολογία και καλλιτεχνικό προβληματισμό.
👏 Συγχαρητήρια και στις δύο μαθήτριες για την εξαιρετική τους διάκριση και τη δημιουργική τους δύναμη!